Hvem er John Erik Olsen?

En ægte aalborgenser vil nok hævde, at jeg kom til verden på den forkerte side af vandet, nemlig på solsiden i Ane Dams Gade 12 i Nørresundby, formentlig som et kærligt resultat af en mørklægning. Datoen var den 22. februar 1945, få måneder før solen atter skinnede over et frit Danmark efter ”de 5 forbandede år”. Gudskelov har der ikke siden været mørklægninger, men om det er årsagen til, at jeg blev det eneste barn af arbejdsmand Kaj Verner Olsen og hustru Inga Louise Elisabeth, skal jeg lade være usagt. Begge er døde og borte, mor i 2012, men jeg har heldigvis mange gode minder sammen med dem.

Efter at være opvokset i Aalborg på kvisten i Sjællandsgade 97.  Kom jeg i lære som typograf (håndsætter) på Aalborg Stiftbogtrykkeri/Aalborg Stiftstidende i 1962, og aftjente derefter min værnepligt på Flyvestation Aalborg.

I slutningen af 1967 gik ”rejsen ind i fremtiden” for min da forlovede (og nuværende kone) Kirsten og jeg, idet vi rejste sydpå til Århus-kanten, vel et af de værst tænkelige steder for en aalborgenser. Det har vi nu aldrig fortrudt. Jeg fik job i den grafiske branche på et formulartrykkeri lige fra militæret.

I 1968 var Kirsten og jeg ”hjemme” for at blive gift i Budolfi Kirke. I 1971 stiftede jeg bekendtskab med et andet stiftsbogtrykkeri, nemlig Aarhuus Stiftsbogtrykkerie. Her slog jeg mine folder i trykkeridelen og senere i nogle af selskabets spændende IT-selskaber i ledende stillinger (bl.a. i England i 4 år), indtil jeg blev pensionist 1. januar 2012, og fik tid til at skrive bøger. Med udgivelsen i 2019 ("Nørresundby i forandringer") er det blevet til 12 udgivelser. 

I dag er jeg medlem af duoen Chris & Olsen, der spiller iørefaldende dansemusik med kendte numre til fødselsdage, familiefester o. lign. Booking 21 630 685

Begge vores børn bor i nærheden af os gamle, så det er dejligt. Indtil nu har de skænket os 3 børnebørn med den første i 2008. Hvad mere kan man forlange.